Tuvojoties pavasarim, dzīvnieki sagādā arvien vairāk problēmu

suns_pavasari

Dienai kļūstot garākai, suņi arvien biežāk cenšas izkļūt no privātmāju pagalmiem, informē Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka vietniece Mirdza Streļča.

Dzīvnieku mērķis tad parasti ir nokļūšana pie savas sugas sieviešu kārtas pārstāvēm. Vēlme ir tik stipra, ka saimnieki nereti nesaprot, kā suns nokļuvis uz ielas. Aizvadītajā nedēļā fiksēti pieci šādi gadījumi. Vienā no tiem Ogresgalā suns pārbiedējis kādu vīrieti, kas pa ielu brauca ar velosipēdu. Suņa saimniecei par lielu pārsteigumu sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. Vietu, pa kuru suns izkļuvis no pagalma, viņai izdevās atrast tikai ar kārtības sargu palīdzību. Savukārt pēc uzbrukuma kādam garāmejošam vīrietim patversmē no Lašupēm nogādāts liels, brūngans rotvellers. Vīrietis aizstāvējies ar naža palīdzību.

Ogres Veterinārās Ambulances ārsts Mārtiņš Bauģis norāda, ka suņu tēviņi kuci meklēšanās laikā var saost pat no vairāku kilometru attāluma. Meklēšanās laikā suns var neēst, trīcēt, kļūt hiperaktīvs. Pastāv dažādi līdzekļi dzīvnieku seksuālās aktivitātes mazināšanai – no speciālām injekcijām un implantiem, kas dzimumtieksmi noņem tikai uz laiku (piemēram, pus gadu), nepadarot dzīvnieku neauglīgu līdz pat kastrācijai.

Būtiski, ka dzīvnieku seksuālo aktivitāti ietekmē nevis āra gaisa temperatūra, bet gan dienas garums. Arī šogad, kaut arī pavasaris kavējas, dienām kļūstot garākām arī dzīvnieku seksuālā aktivitāte paaugstinās.